Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte oljeserviceselskapet Aker Solutions la fredag frem resultater for tredje kvartal som var klart sterkere enn det analytikerne på forhånd hadde ventet.

Samtidig meldte selskapet at det er tildelt en ny kontrakt for levering av kontrollkabler verdt 1,6 milliarder kroner. Ifølge selskapet er dette den største kontrakten av sitt slag noen gang.

Nyhetene satte fyr på Aker Solutions-aksjen som kort tid etter børsåpning var opp hele ti prosent, men som roet seg noe utover dagen. Rundt klokken 13 er aksjen opp 2,5 kroner, eller omlag 6,5 prosent.

160 millioner i papirgevinst

Fredagens kurshopp gir Kjell Inge Røkke en personlig papirgevinst på rundt 160 millioner kroner. Tallet er beregnet på grunnlag av Røkkes eierandel i Aker og Akers eierandeler i Aker Solutions, både direkte, og indirekte gjennom Aker Kværner Holding.

Tidligere fredag formiddag var papirgevinsten på over 250 millioner kroner.

Milliardkontrakten Aker Solutions meldte på fredag innebærer levering av 250 kilometer med kontrollkabler som skal knytte en ny undervannsutbygging til en eksisterende oljeplattform. Arbeidet vil bli ledet av Aker Solutions i Oslo og kontrollkablene vil bli laget ved selskapets fabrikk i Moss. Ventet levering er i slutten av 2018.

Selskapet opplyser ikke hvilket selskap kontrakten er inngått med, eller hvilket prosjekt det er knyttet til.

Bedre enn ventet

Aker Solutions fikk et driftsresultat på 217 millioner kroner i tredje kvartal. Dette er svakere enn i samme kvartal i fjor, men betydelig bedre enn det analytikerne hadde ventet. Ifølge estimater innhentet for TDN Finans var det ventet at selskapet ville levere et driftsresultat på 148 millioner kroner i kvartalet.

– Markedssituasjonen innenfor oljeservice er fortsatt utfordrende, men det er tydelige tegn på at aktiviteten er i ferd med å ta seg opp, sa Aker Solutions-sjef Luis Araujo under presentasjonen av selskapets resultater.

Ordreinngangen i tredje kvartal var 2,6 milliarder kroner, og den totale ordrereserven var ved utgangen av kvartalet på 27,2 milliarder kroner.(Vilkår)

Forsiden med de tre løpende aksjemeglerne er ikonisk. Slik opplevde de historiens mest dramatiske dag på Oslo Børs
De ble selve bildet på børskrakket. Slik husker de den dramatiske dagen på Oslo Børs.
08:09
Publisert: