Tirsdag morgen presenterte Kjell Inge Røkkes Aker Solutions sitt regnskap for fjerde kvartal 2021.

Oljeserviceselskap økte omsetningen med 26 prosent i fjerde kvartal sammenlignet med året før, og snudde et driftsunderskudd til et overskudd på 237 millioner kroner.

– Aker Solutions leverte en sterk rapport. Totalinntrykket er at de leverte godt i fjerde kvartal i 2021 og at utsiktene er gode for 2022, sier Haakon Amundsen i ABG Sundal Collier.

Ved lunsjtider tirsdag hadde Aker Solutions-kursen steget nærmere åtte prosent. Aksjen ble handlet for 26,95 kroner.

Omsetningen ble på 8,7 milliarder kroner i fjerde kvartal, mens driftsresultatet snudde fra et underskudd på 677 millioner kroner i det siste kvartalet i 2020. Selskapet slo analytikernes snittforventninger på begge parametre, ifølge estimater innhentet av Infront og formidlet av TDN Direkt.

– Selskapet har hatt en bra kontantstrøm, så netto gjeld faller med over én milliard, sier Amundsen.

Betaler utbytte

Selskapet foreslår å betale ut 20 øre per aksje i utbytte. Det er første gang selskapet betaler et regulært utbytte siden 2015, ifølge en oversikt fra Bloomberg, hvis man ser bort fra et kontantutbytte fra Kværner i 2019, før selskapet ble fusjonert tilbake i Aker Solutions året etter.

Det sender ut to signaler, sier Amundsen:

– De har styrket balansen mye og fått en gjeldsgrad som er behagelig. Også sender det et signal om at utsiktene er positive. Selskapet løfter utsiktene for både 2022 og til 2025. Utbyttet er ikke voldsomt høyt, men det er et positivt signal.

Etter de gode resultatene har styret i Aker Solutions vedtatt en ny utbyttepolitikk som over tid går ut på å betale ut 30 til 50 prosent av resultatet etter skatt årlig, skriver selskapet.

«Gitt selskapets solide finansielle posisjon og positive utsikter, har styret foreslått et utbytte på 0,20 kroner per aksje for regnskapsåret 2021,» heter det i meldingen.

Tommy Johannessen, analytiker i Sparebank 1 Markets, ser også positivt på regnskapet.

– Rapporten fra fjerde kvartal viser at Aker Solutions slo forventningene på alle områder. Både resultatet, kontantstrømmen og ordreinntaket, sier Johannessen, og legger til:

– Vi forventer fire år på rad med inntjeningsvekst på aksjene. Vår kjøpsanbefaling er på 32 kroner per aksje.

Kursen lå på 25 kroner før børsåpning tirsdag.

Forventninger for 2022

Omsetningen for 2021 totalt endte på 29 milliarder kroner, på linje med det selskapet hadde som mål tidligere. Derimot jekker nå Aker Solutions opp forventningene for salget i 2022, fra en vekst på 15 prosent til 20 prosent.

Selskapet mener også at det er potensial for tidenes største ordreinngang i 2022.

– Jeg er glad for at vi leverte nok et solid kvartal, både operasjonelt og finansielt, og fornøyd med prestasjonen i 2021 totalt sett. Året var vellykket for Aker Solutions på mange fronter, med økt lønnsomhet, sterkt ordreinntak og med viktige kommersielle suksesser knyttet til vår omstilling, sier konsernsjef Kjetel Digre i en melding tirsdag morgen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.