Børsnoterte Oceanteam er truet av granskning og tvangsavvikling fordi det ikke har revisor. Selskapet har de siste årene vært preget av en rekke konflikter med finansdirektører, andre ansatte, långivere, banker og aksjonærer, og i november trakk KPMG seg som revisor.

Den 9. februar la Oceanteam frem sin plan for å unngå tvangsoppløsning, nemlig å flykte landet gjennom en fusjon med et nederlandsk datterselskap.

Oceanteam-ledelsens fremferd er blitt kraftig kritisert, blant annet av forvalter Jan Petter Sissener. Selskapet har også fått en millionbot fra Oslo Børs, og granskes av Finanstilsynet. Bergen tingrett har også bestemt at det skal gjøres en rettslig granskning.

Nå har fluktplanen også fått et kraftig skudd for baugen. I en børsmelding i helgen melder selskapet at den ekstraordinære generalforsamlingen som skulle vedta fusjonen med det nederlandske datterselskapet må utsettes.

– Årsaken til utsettelsen er hovedsakelig at selskapet har brukt opp alle tilgjengelige kontanter og det er derfor ikke i stand til å finansiere de rådgiverne som trengs for å fullføre fusjonsdokumentasjonen i tide for generalforsamlingen den 10. april, skriver selskapet i meldingen.

Bankene har satt ned foten

Ifølge børsmeldingen som ble sendt søndag ettermiddag har Oceanteams skipseiende datterselskaper Oceanteam Bourbon 4 and Oceanteam Bourbon 101 as bygget opp en «betydelig kontantposisjon».

– Men långiverne til disse selskapene tillater ikke at det betales utbytte fra disse datterselskapene til selskapet, skriver Oceanteam i meldingen.

Ifølge Oceanteam er selskapet i forhandlinger med disse bankene for å sikre nødvendig finansiering til planen og fusjonen. Selskapet vurderer også andre finansieringsmuligheter i morselskapet.

Selskapet melder at fusjonsprosessen vil bli forsinket med mellom to og tre uker, og dato for ny ekstraordinær generalforsamling vil bli annonsert når dokumentasjonen som trengs for fusjonsforslaget er ferdigstilt. (Vilkår)