Oljenedturen er over, prisene er på vei opp igjen, og vinduet for å gjøre oppkjøp og restrukturering for den neste oppturen er i ferd med å lukke seg. Nå melder Kristian Siem og hans kontrollerte undervannsentreprenør Subsea 7 seg på i kampen.

Ifølge en melding mandag morgen vil Subsea 7, der Siem er hovedaksjonær og styreleder, legge inn et bud på McDermott.

McDermott inngikk rett før jul om å slå seg sammen med konkurrenten CB & I, og Siem og Subsea 7 forsøker dermed å hindre denne avtalen.

Skrev brev

Subsea 7-konsernsjef Jean Cahuzac og Kristian Siem skriver direkte til styret i McDermott, og mener de kan tilby en bedre løsning for selskapet enn sammenslåingen med CB & I.

– Vår sterke preferanse er å jobbe med deres styre og ledelse for å strukturere en attraktiv sammenslåing, skriver de to, og holder dermed åpent spørsmålet om de vil rette et såkalt fiendtlig bud direkte til aksjonærene i McDermott.

Pressemeldingen fra Subsea 7 kommer etter at selskapet tirsdag i forrige uke henvendte seg til McDermott med et forslag som siden ble avvist av McDermott-styret på fredag.

Det var da foreslått et budet på syv dollar aksjen med oppgjør i kontanter eller halvparten i form av Subsea 7-aksjer, og er på en premie på 15–16 prosent over McDermott-aksjen.

Kan øke bud

Subsea 7 vil vurdere å øke sitt foreslåtte bud etter en ytterligere vurdering av McDermotts virksomhet gjennom samtaler med McDermott-ledelsen.

– Vi er forberedt på å vurdere å endre vår budprisen om dere kan demonstrere eller vi kan finne ytterligere verdier gjennom samtaler med deres ledelse, skriver de to.

Et bud er betinget av at McDermotts sammenslåing med CB & I avbrytes.

Subsea 7 viser til at har en sterk balanse, og den beste kategorien kredittrating, såkalt investment grade. De regner med at det vil fortsette også for et sammenslått selskap, selv om de gjør opp sitt bud med bare kontanter. De er heller ikke avhengige av generalforsamlingsvedtak, noe som ville krevet lenger saksbehandlingstid.

Siem og Cahuzac tror en gjennomgang og forhandlinger kan se kjapt ettersom de to selskapene kjenner hverandre godt fra før.

– Selv om vi tror sterkt på rasjonalet i en sammenslåing, er tiden kjapp gitt de andre alternativene selskapet står overfor. Vi ser frem til å høre fra dere snart, skriver de to. (Vilkår)

– Det er jo guttedrømmen da, å bli politi
DN spurte studentene om drømmejobben deres, og om når den er innen rekkevidde
02:07
Publisert: