Tirsdag morgen la oljeserviceselskapet Kværner frem resultater for fjerde kvartal. Selskapet leverte en omsetning på 1,7 milliarder i fjerde kvartal. Dette var omtrent likt som i samme periode i 2017.

Resultatet før skatt endte på 81 millioner kroner. Dette var en kraftig nedgang fra 2017 da Kværner leverte et resultat på 211 millioner kroner.

Kværner forklarer det svakere resultatet med at det flere prosjekter som fortsatt er i en startfase og ikke enda har klart å generere overskudd. På tross av dette, kommer selskapet med en gladmelding til sine aksjonærer.

For første gang siden 2015 vil Kværner utbetale utbytte. Styret foreslår at det skal ligge på krone per aksje.

– Vi er fornøyde med å levere inntekter og resultater på linje med vi tidligere har kommunisert med markedet, sier administrerende direktør Karl-Petter Løken.

Kværner endte med en omsetning på 7,2 milliarder kroner og et resultat før skatt på 338 millioner kroner i 2018.

Selskapet er en spesialisert leverandør av ingeniørtjenester, og leverer offshore olje- og gassinstallasjoner og landbaserte anlegg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ungarns statsminister lover null inntektsskatt resten av livet til kvinner som føder minst fire barn
00:33 Min
Publisert: