Aker BP har mandag tildelt Kværner kontrakten for levering av plattformdekket og stålunderstellet til Valhall Flanke Vest.

Det opplyser selskapet i en børsmelding

Kontrakten har en verdi på i underkant av én milliard kroner for Kværner, opplyser selskapet.

Dette er det første prosjektet for alliansen for brønnhodeplattformer som ble etablert mellom Aker BP, Kværner, ABB og Aker Solutions våren 2017. Plattformen vil til vanlig være ubemannet, og kontrakten er et gjennombrudd for Kværners satsing på slike installasjoner.

– Denne kontrakten er et viktig gjennombrudd i Kværners strategi om å bli ledende på leveranser av mindre, kostnadseffektive plattformer. Vi har de siste årene investert i å utvikle egne produkter og ekspertise for slike mindre prosjekter, sier Sturla Magnus, konserndirektør i Kværner i en pressemelding.

Gir mange arbeidsplasser

Han ser et potensial for flere lignende kontrakter i årene som kommer.

– Flere oljeselskap vurderer slike utbygginger de kommende årene, og interessen for de løsningene vi har utviklet er positiv, sier Magnus.

Stålunderstellet og plattformdekket skal være klart for levering og utskipning fra Kværners anlegg i mai 2019, og sammenkobling og ferdigstillelse på feltet er planlagt til august 2019. I gjennomsnitt vil 450 personer arbeide på prosjektet ved Kværners verksted i Verdal. Aktiviteten vil være høyest høsten 2018, da omtrent 650 ansatte kommer til å jobbe på prosjektet.

Kværners leveranse inkluderer anskaffelser, fabrikasjon, sjøfesting og utlasting, samt sammenkobling og assistanse ved ferdigstillelse offshore. Byggeledelsen vil være basert ved Kværners verft i Verdal. Her vil også prefabrikasjon og sammenstilling starte fra mai 2018.

Ny allianse

Kværner signerte i april 2017 en rammeavtale med Aker BP og senere en allianseavtale for konstruksjon og oppkobling av faste installasjoner, inkludert plattformdekk og stålunderstell.

Siden i vår har partnerne i alliansen jobbet videre, og utarbeidet og presentert en rekke forbedringer for redusert kostnadsnivå og økt produktivitet som vil bli implementert i gjennomføringen av prosjektet.

Den nye alliansemodellen som Aker BP tok initiativ til, gjør det mulig for deltakerselskapene å samarbeide svært effektivt på tvers. (Vilkår)

Julen er ikke helt som du tror: Paradistreet
Vi har veldig lenge pyntet med eviggrønne planter når det er som mørkest. Men juletreet kan ha vært gjenglemt fra dagen før.
01:06
Publisert: