I 2015, etter tidenes oppbemanning som følge av en rekke bestillinger av nye komplette borepakker, kom smellen.

National Oilwell Varco Norway hadde da over 5000 ansatte. I løpet av kun 12 måneder måtte 3000 av dem finne annet arbeid. Ytterligere nedbemanningsrunder fulgte. Siden toppen for fire år siden har vel to av tre ansatte måttet forlate selskapet.

Beklager

Og nå kommer nok en nedbemanningsrunde. I en pressemelding skriver National Oilwell Varco Norway at bakgrunnen for nedbemanningen er markedssituasjonen bransjen. Det er riktignok noe vekst innen visse nisjer i markedet, men det er ikke nok til å veie opp for bortfallet av større nye ordrer, det vil si leveranser av komplette borepakker og større kran- og vinsjpakker.

Selskapet skriver at det «er involvert i utviklingen av utstyr og systemer for å mer kostnadseffektivt kunne installere og vedlikeholde offshore vindmøller, men kommersialiseringen av disse konseptene ligger litt frem i tid».

«Ledelsen i NOV Norge beklager den belastning en slik situasjon påfører våre ansatte, og vil legge vekt på å gjennomføre en ryddig prosess der vi overholder våre forpliktelser overfor berørte parter», skriver selskapet.

Rammer Sørlandet hardest

De siste par-tre årene har antall ansatte i NOV i Norge ligget ganske stabilt på rundt 1600, sier administrerende direktør Frode Jensen til DN. Omtrent 1000 av dem er ansatt i tilknytning til selskapets hovedkontor utenfor Kristiansand.

–Det er dermed ikke unaturlig at nedbemanningen dermed rammer Sørlandet hardest, sier Jensen.

–Men i motsetning til tidligere, da nedbemanningen rammet alle virksomhetene våre, er det faktisk noen områder som har økt aktivitet, blant annet innen digitale produkter, software og i ettermarkedet med service, reservedeler og reparasjoner. Det er mange som ønsker å oppgradere eksisterende rigger og bra trykk i det markedet, men utfordringen er at det bygges svært få nye rigger med behov for komplette borepakker, sier Jensen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.