Statoil og partnerne leverte fredag Plan for utbygging og drift av olje- og gassfunnet Byrding i Nordsjøen til norske myndigheter. Antatte investeringer er på nær én milliard kroner.

Offshore.no skriver mandag at av denne milliarden vil godt under halvparten være kontraktsmuligheter for leverandørene.

Det skal bores en to-grens brønn fra den eksisterende Fram H-Nord-bunnrammen. Til dette arbeidet har Statoil allerede ordnet seg rigg. Det blir Scarabeo 5 som får jobben med dette arbeidet, bekrefter Statoil. Borestart er estimert til februar neste år og jobben tar cirka 130 dager, ifølge Offshore.no.

Statoil har alt riggen på kontrakt og med en dagrate på 494.000 dollar vil riggkontrakten utgjøre over 520 millioner kroner.

I tillegg er FMC allerede valgt som leverandør av juletre til prosjektet. Dermed er det ikke de store kontraktene i spill for dette prosjektet, skriver nettstedet.

Videre skriver de at Statoil ikke opplyser balanseprisen for sitt nye felt, men bekrefter at de tjener penger med dagens oljepris på 50 dollar fatet.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Nå går Norges viktigste renter hver sin vei

Meglerhus ser risiko for svakere krone

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.

Anbefalt fra DNtv:

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06
Publisert:

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.