National Oilwell Varco (NOV) og Akastor-eide MH Wirth både var og er beinharde konkurrenter i boreutstyrsmarkedet globalt. Nå henter Akastors styreleder Kristian Røkke inn den tidligere toppledelsen i NOV til å lede MH Wirth.

Kristian Røkke, styreleder i Akastor, planlegger børsnotering av datterselskapet MH Wirth.
Kristian Røkke, styreleder i Akastor, planlegger børsnotering av datterselskapet MH Wirth. (Foto: Elin Høyland)

Eirik Bergsvik (58), som var sjef for NOV i Norge fra 2006 til 2011, blir ny administrerende direktør mens amerikaneren Pete Miller jr. (68), som var konsernsjef i hele det verdensomspennende NOV-konsernet frem til oljeprisfallet i 2014, blir ny styreleder.

Begge begynner arbeidet umiddelbart, opplyser morselskapet Akastor i en børsmelding.

Kristian Røkke opplyser i en pressemelding at Akastors ambisjon for MH Wirth er å vokse både organisk og gjennom oppkjøp med sikte på en børsnotering av MH Wirth innen fem år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Karer, har dere kontroll? Petter Stordalen skal åpne Norges største hotell om kort tid. Rekker bygningsarbeiderne å bli ferdig til åpningsfesten?
02:06
Publisert: