Sjefen for det omstridte offshoreselskapet Oceanteam, Haico Halbesma (47) trekker seg fra stillingen som administrerende direktør.

– Vi hadde styremøte i Amsterdam onsdag, og uten forvarsel ga Haico beskjed om at han vil fratre. Det var vi nødt til å respektere. Det har vært mye styr i det siste, og jeg tror vel at nok var nok. Det ligger ikke noe press fra banker eller obligasjonseiere bak, sier styremedlem Diederik Legger, som ble oppnevnt til Oceanteam-styret av obligasjonseierne i selskapet i fjor sommer.

Selskapet har kommet i store vanskeligheter, og har vært uten revisor siden november, noe som har gjort at selskapet er varslet tvangsoppløst.

Samtidig har Bergen tingrett vedtatt granskning av selskapet, som er i gang.

Finanstilsynet kritiserte også selskapets rapportering tidligere denne uken, og underkjente 2017-regnskapet som ble lagt frem i februar. Onsdag ble selskapet også suspendert fra Oslo Børs.

– Jeg er enig i at det ikke løser selskapets problemer at han trekker seg. Men vi jobber intenst for å bedre selskapets situasjon og rette opp skuten, sier Legger.

– Hva ser du som mest prekært for selskapet?

– Det er komplekst, og både forhold til revisor, banker og långivere griper inn i hverandre.

– Har dere samtaler i gang for å få ny revisor på plass?

– Selvsagt, men det er ikke meg som fører disse.

– Tidligere revisor i KPMG var kritisk også til styreleder Hessel Halbesmas nærstående transaksjoner med selskapet. Er det nok at bare sønnen trekker seg?

– Jeg kan ikke uttale meg om hva de forskjellige bør og ikke bør gjøre.

Halbesma går av med virkning fra 30. mars.

– Dette kom bardust på oss i styret, men vi jobber på spreng for å finne en egnet kandidat.

Enklere med ny ledelse

I en melding fra selskapet til Oslo Børs torsdag heter det at Halbesma går av etter «vellykkede finansielle restruktureringer de seneste året, og en pågående negativ publisitet rundt selskapets styring».

Halbesma selv sier i meldingen at selskapet nå er klar for å «akselerere», og må komme seg i smulere farvann.

– Det vil være mye enklere for et nytt lederskap å få det til, og sikre selskapets fremtid for alle interessehavere, sier han i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.