Forskjellsbehandling av aksjonærer, fiendtlig kupp og skjult samarbeid mellom obligasjonseiere. Anklagene haglet fra tidligere storaksjonær i Oceanteam før generalforsamlingen i Bergen torsdag.

DN skrev onsdag om den nederlandske advokaten Gijs Kuijper som klaget inn oljeserviceselskapet til både Finanstilsynet og Oslo Børs og ba om granskning på vegne av sine klient Naktovia Holding, tidligere storaksjonær i Oceanteam, i forkant av generalforsamlingen.

Selskapet står registrert på Alex Oostendorp, som skal være en nær bekjent av tidligere styreleder Hessel Halbesma, som ble kastet ut av selskapet i april, da obligasjonseierne gjorde om 50 millioner dollar i gjeld og tok over det kriserammede selskapet. Sammen med sin sønn har Halbesma styrt selskapet i ti år, de siste par årene med utallige kriser.

Det var særlig forslaget til fullmakt til en emisjon på inntil 87 millioner kroner på en kurs på ned til halvparten av aksjens pålydende, Naktovia kritiserte.

Fikk fullmakt

På generalforsamlingen i Bergens torsdag stemte 93,5 prosent av aksjonærene for å gi styret fullmakt til å hente inn inntil 87 millioner kroner. Begrunnelsen var en mulig oppkjøpssituasjon.

– Det ble en stille og rolig dag i Bergen, det meste ble godkjent med over 90 prosent av stemmene, sier Diedrik Legger, fungerende konsernsjef i Oceanteam. Mandag denne uken kom Oceanteam-aksjen igjen på Børs etter å ha vært suspendert i nesten fire måneder.

Nå blir det business

– Heretter skal det handle om business i Oceanteam. Vi skal se om vi får gjort noe morsomt for aksjonærene. Det har de fortjent etter mange års nedtur. Vi har ingen oppkjøp i sikte, men vi trenger bare en eller to dealer for at verden skal se helt annerledes ut, sier Legger. Selv har han kontrakt i selskapet til over sommeren, og kan ikke si om han blir værende eller ikke.

Advokat Gijs Kuijper hadde ikke fått snakket med sin klient etter generalforsamlingen og ville derfor ikke kommentere utfallet.(Vilkår)

Sirkuset brexit
Britiske EU-motstandere frykter at Storbritannia aldri kommer seg ut av EU.
01:25 Min
Publisert: