En rekke analytikere er fortsatt positive til BW Offshore, til tross for at de la frem tall som var noe svakere enn ventet mandag.

Société Générale nedgraderte imidlertid tirsdag anbefalingen på aksjen til hold fra kjøp og kuttet kursmålet, men en rekke andre meglerhus beholder kjøpsanbefalingen sin.

Nordea Markets er en av dem. De mener BW Offshore fortsetter å levere sterke tall og viser til at de hadde en operasjonell oppetid på 98,4 prosent og solid utvikling for Catcher-prosjektet i kvartalet.

«Med en ordrereserve som tilsvarer fire milliarder dollar i ebitda og en EV på to milliarder dollar, mener vi aksjen er attraktiv. Med en EV/ebitda på rundt fire når Catcher er operasjonell er betydelig under den historiske snittet på seks», skriver meglerhuset, som har kursmål 0,70 kroner på aksjen.

De tror dessuten BW Offshore vil motta over 300 millioner dollar i forsikringsutbetaling for Cidade de Sao Mateus, tilsvarende 0,30 kroner pr aksje tidlig i 2017.

Positiv kostnadsutvikling

Pareto opprettholder også kjøp og oppdaterer estimatene, noe som gir en høyre summen-av-delene-verdsettelse og dermed et høyere kursmål på 0,50 kroner (0,45). De skriver at ebitda-tallene var svakere enn ventet, men at lavere inntekter var delvis motvirket av positiv kostnadsutvikling.

Arctic Securities gjentar også kjøpsanbefalingen og mener svakheten etter kvartalstallene er en kjøpsmulighet. Det skriver at det allerede var reflektert i estimatene at Berge Helene-kontrakten ikke blir fornyet. Arctic mener at man bare betaler for de faste kontraktene når man kjøper BWO-aksjen og at alle kontraktsopsjonene er gratis.

SEB gjentar også sin kjøpsanbefaling på BW Offshore selv om ebitda for tredje kvartal var ti prosent under deres og markedets forventninger.

Société Générale nedgraderer anbefalingen på aksjen til hold fra kjøp og kutter kursmål til 0,42 (0,43). Meglerhuset skriver at dette reflekterer blant annet en svekket krone mot dollaren og svake tredjekvartalsresultater. De skriver at de to hovedbekymringene er en skarp reduksjon i ordrereserven fra andre kvartal og beskjeden om at Petronas ikke vil fornye kontrakten for Berge Helene utover mai 2017.

Meglerhuset ser imidlertid noen positive katalysatorer, inkludert en endring i ledelsen og bedre og tidligere tildelinger fra Catcher-prosjektet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.