Fearnley Securities gjenopptar dekning på offshoresektoren (OSV), og mener fundamentale forhold nå faller på plass for en innhenting etter en fem år lang nedtur, ifølge en oppdatering tirsdag.

Meglerhuset viser til at oljeprisen stabiliserer seg over 70 dollar fatet, pengebruken innen leting og produksjon vokser, og at antall rigger i arbeid øker.

Oljeprisen har de siste to ukene ligger godt over 80 dollar fatet.

Venter langt høyere rater

Det tror at utnyttelsesgraden for ankerhåndteringsfartøy og forsyningsskip, altså hvor mange av dem som er i oppdrag, vil bevege seg mot 80 prosent. Det gjør det på bakgrunn av at det tror riggaktiviteten vil være rundt 25 prosent høyere gjennom 2020.

Meglerhuset tror ratene vil stige med to, 16 og 24 prosent i henholdsvis 2018, 2019 og 2020.

«Etter vårt syn burde investors fokus være på restrukturerte selskaper/selskaper med begrenset giring, som ligger an til å nå den andre enden av syklusen», skriver Fearnley.

Klar for opptur

Solstad Offshore, som for øvrig er et veldig restrukturert selskap, er blant verdens største offshorerederier og har flere titall ankerhåndteringsfartøy og forsyningsskip.

Disse skipene blir brukt til å slepe gigantiske rigger fra felt til felt og forsyner plattformene og andre skip med alt fra proviant til brønnutstyr og til reservedeler.

På Pareto-konferansen i september sa Solstad-sjefen Lars Peder Solstad at han er helt overbevist om at oppturen i offshoremarkedet kommer, men tror at de veldig gode tidene fortsatt ligger litt frem i tid.

– Vi vil gjerne ha båter i oppdrag så fort som mulig, men vi vil gjerne ha de til fornuftige priser og vi tror vi må litt lengre frem i tid før prisene er fornuftige nok. Vi tar ikke lange kontrakter til dårlige rater. Da går vi jo glipp av oppturen, sa han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette betyr statsbudsjettet for privatøkonomien din
DN-kommentator Anita Hoemsnes oppsummerer regjeringens budsjettforslag for 2019.
02:12
Publisert: