Verftskonsernet Havyard Group innkaller til obligasjonseiermøte og ønsker endringer i låneavtalen, inkludert forlengelse av lånets løpetid med 18 måneder fra opprinnelig juni 2017 til desember 2018. Det tilbys økte marginer på lånet og en viss konverteringsrett til aksjer.

«En slik forlengelse er ventet å ha positiv effekt på Selskapets finansielle og operasjonelle stilling, blant annet gjennom bedrede muligheter for å kunne oppnå byggelånsfinansiering», heter det i en melding torsdag kveld.

Det forslås å øke rentemarginen på lånet fra 5,5 prosent til 7,0 prosent og innføre utbytterestriksjon på selskapets aksjer i lånets løpetid. Obligasjonseiere gis anledning til å konvertere inntil 18,6 millioner kroner av lånet til 2.252.830 nye aksjer til en kurs på 8,25 kroner.

Det er inngått garantiavtale med enkelte obligasjonseiere som sikrer at konverteringsrammen blir fullt ut benyttet.

Selskapet har gjennom diskusjon med obligasjonseierne mottatt støtte for forslagene til endringer i låneavtalen fra eiere som representerer mer enn to tredeler av lånet.

Obligasjonseiermøtet vil bli avholdt 30. juni 2016.

Fearnley Securities er valgt som finansiell rådgiver i forbindelse med endringsforslaget.

Følg markedet med DN Investor

Les også: Asia i dag: Investeringsbehov på 400.000 mrd.

EU stålsetter seg for brexit-domino

Meglertopper spår kraftig prisvekst i Oslo

Ingen streik på flyplassene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Alpinguttas styrkeøvelser: Hang-ups/chins
Kjetil Jansrud viser deg øvelsen
00:30
Publisert: