Den tiltalte tidligere Pareto-megleren Kjetil Sjursen stiller likevel ikke til gjenvalg som styremedlem i oljeservice-teknologiselskapet Sevan Marine, ifølge en tillegginnstilling til selskapets generalforsamling 24. mai. 

«Valgkomiteen tar dette til etterretning, og takker samtidig Kjetil Sjursen for hans verdifulle bidrag i den perioden han har sittet i styret», heter det i meldingen.

Som nytt styremedlem foreslås Torstein Sanness, tidligere administrerende direktør i Lundin Petroleum Norge fra 2004 til april 2015 og deretter styreleder i samme selskap frem til mars 2017, da han overtok som styremedlem i International Petroleum Corp., et annet selskap i Lundin gruppen. 

Torstein Sanness, tidligere styreleder i Lundin.
Torstein Sanness, tidligere styreleder i Lundin. (Foto: Eivind Senneset)

«Under Sanness’ ledelse vokste Lundin til ett av de mest suksessrike selskapene på norsk sokkel, med funn på nærmere en milliard fat oljeekvivalenter i portefølje», heter det.

 Før sin tid i Lundin var Sanness administrerende direktør i Det Norske Oljeselskap AS. I perioden 1975 til 2000 arbeidet han i Saga Petroleum inntil selskapet ble solgt til Norsk Hydro og Statoil, hvor han hadde flere ledende stillinger både i Norge og USA, herunder ansvar for Sagas internasjonale virksomhet og inntreden i Libya, Angola, Namibia og Indonesia. Sanness er utdannet sivilingeniør fra NTH (nå NTNU) i Trondheim innen fagene geologi, geofysikk og gruveteknologi.

Torstein Sanness har også styreverv i TGS, verdens største seismikkselskap, og Panoro Energy ASA.

Valgkomiteen i Sevan Marine har følgende innstilling om aksjonærvalgte styremedlemmer, med funksjonstid frem til ordinær generalforsamling i 2018: Styrelder Erling Øverland - styreleder (gjenvalg), Peter Lytzen (gjenvalg), Ingvild Sæther (gjenvalg), Kathryn M. Baker - medlem (gjenvalg) og Torstein Sanness.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Asias beste kokk driver en indisk restaurant i Bangkok
Chef Gaggan forklarer hvorfor Bangkok er blitt Asias mathovedstad.
01:56
Publisert: