Økokrim mener selskapet har unndratt skatt for over 45 millioner kroner ved å ikke levere inn selvangivelser.

Det melder NRK onsdag.

Ifølge tiltalen har daglig leder Terje Sørensen, i kraft av sin posisjon, unnlatt å levere pliktig selvangivelse for selskapets virksomhet i Norge for årene 2005, 2006 og 2007.

Førstestatsadvokaten mener det skulle vært beregnet skatt av et samlet beløp på over 163 millioner kroner og at unndratt skatt utgjør 45.642.773 kroner.

Selvangivelser for de aktuelle årene ble levert senere, to av dem først etter pålegg fra Sentralskattekontoret for utenlandssaker.

27. august i fjor gjennomførte Økokrim en razzia i selskapets lokaler i Kristiansand, og siktet selskapet for grov skatteunndragelse.

Selskapet ble ilagt en bot på 10 millioner kroner av Økokrim for brudd på skattelovgivningen.

Leder for Siem Gruppen Kristian Siem har tidligere sagt til DN at det hele dreier seg om en misforståelse, og at misforståelsen har kostet dem dyrt.

– Vi har ikke tjent noe på denne misforståelsen, men har tvert imot tapt 75 millioner kroner på den, sier Siem som er majoritetsaksjonær og styremedlem i Siem Offshore.

Han viser til at dersom Siem Offshore hadde vært klar over at selskapet var skattepliktig for utenlandsregistrerte skip som delvis opererte på norsk sokkel, ville de ha flyttet skipene hjem og dermed unngått skatt.

Økokrim sier at dette ikke er formildende omstendigheter, men at et selskap som Siem Offshore burde sørge for å vite bedre.

Saken skal opp i Kristiansand tingrett 4. mai.

Les mer:

Skylder på misforståelse dnPlus  (krever innlogging)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.