Aker Solutions er på vei opp av den dype dalen selskapet og bransjen har vært i etter oljeprisfallet for noen år siden. Oljeserviceselskapet la fredag morgen frem resultatene for årets første kvartal. Det viste et resultat før skatt på 158 millioner kroner.

Det var på forhånd ventet at Aker Solutions ville få et resultat før skatt på 145 millioner kroner i årets tre første måneder, ifølge estimater innhentet av Inquiry Financial for TDN Direkt.

– Vi ser økende tegn på at markedet er kommet tilbake, ettersom lavere kostnader og høyere oljepriser øker antall prosjekter som godkjennes, særlig i Norge, sier toppsjef Luis Araujo.

Varsler godt

Omsetningen i kvartalet endte på 5,48 milliarder kroner, noe svakere enn ventet, som var 5,64 milliarder kroner. I samme periode i fjor var inntektene på 5,17 milliarder kroner.

Men ordreinngangen var langt sterkere enn ventet, med 8,6 milliarder kroner, mot ventet 5,6 milliarder. Dermed har selskapet et ordrereserve på 37,6 milliarder kroner, det meste for prosjekter i Norge.

– Vi ser rekordetterspørsel etter vår tidligfase-kompetanse, sier Araujo.

– Ikke bare er dette en indikasjon om en økende aktivitet fremover, men det gir oss også en sterk posisjon for å sikre oss mer jobb på prosjektene, sier han.

Venter ti prosent vekst

Selskapet mener fremtiden for oljeservicemarkedet fremdeles er usikker, med press på prisene. Men de merker særlig etterspørsel etter arbeid med å øke produksjonen fra eksisterende oljefelter.

Selskapet melder at de er i konkurranse om kontrakter for totalt 50 milliarder kroner og forventer at flere store prosjekter vil bli tildelt i løpet av 2018.

Selskapet venter at totalomsetningen skal øke nesten ti prosent i 2018, med underliggende driftsmarginer (ebitda) på samme nivå som nå.

Aker Solutions-aksjen er så langt i år opp rundt 12 prosent til kurs 51,7 kroner på Oslo Børs. Markedsverdien til selskapet er 14 milliarder kroner.

Statoil-kontrakt

Aker Solutions kunne juble tidligere april, da det sammen med Kværner, fikk en kontrakt til cirka 3,4 milliarder kroner for modifikasjoner av stigerørsplattformen og feltsenteret for andre fase av Johan Sverdrup-utbyggingen. De to selskapene er også tungt inne i fase én av utbyggingen. Aker Solutions-sjef Luis Araujo var naturligvis tilfreds.

– Dette vil sikre jobber for 2000 ansatte i Aker Solutions, Kværner og hos underleverandører, sa han i april.(Vilkår)