Mens nær samtlige av de store oljeserviceaktørene har varslet kutt i arbeidsstokken, har National Oilwell Varco (NOV) så langt holdt igjen. Men i dag kom meldingen om at også NOV reduserer.

Selskapet har vel 5000 ansatte i Norge hvorav godt og vel 3000 i Kristiansand-regionen. Selskapet er Sørlandets største private arbeidsgiver.

 

Ingen lyspunkter
Administrerende direktør Tor Henning Ramfjord har siden nyttår ved flere ganger sagt at selskapet ikke har noen konkrete planer om nedbemanning.

- Nå har det gått noen uker og vi har kjørt en omfattende prosess for å få et overblikk. På kort sikt ser vi ingen lyspunkter. Vi fikk en kontrakt for leveranser til Johan Sverdrup-plattformen, men den er langtfra nok til å holde 5000 ansatte i arbeid, sier Ramfjord.

 - Bildet vi nå ser er så klart at styret tirsdag vedtok at vi skal starte nedbemanningsarbeidet.

- Hvor stor blir bemanningsreduksjonen?

- Det er det alt for tidlig å si noe om. Vi starter drøftingene nå. Vi har ikke satt noen tidsramme eller noe antall, sier han.

Ramfjord legger til at antallet innleide allerede er redusert fra 800 til 600 og at selskapet vil ha et betydelig lavere antall innleide ved utgangen av året.

- Har nedbemanningen også en sammenheng med det som skjer i Brasil der dere skal levere en rekke store borepakker?

- Nei, dette handler rett og slett om at vi fremover ser et betydelig misforhold mellom ordreinngang og vår produksjonskapasitet, sier han.

 

 

Les også:
Slapper ikke av med oljepris på 100 dollar fatet  

Frykter kinesisk boligboble  

Singapore-verft sliter etter Brasil- og Mexico-oljetrøbbel  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.