De to konkurrentene Subsea 7 og italienske Saipem, som er verdens nest største oljeserviceselskap, vurderer en sammenslåing for å opprette en større europeisk oljeserviceleverandør. Det skriver nyhetsbyrået Bloomberg fredag morgen, og viser til kilder med kjennskap til saken.

En eventuell sammenslåing vil gjøre avtalen til den største innen europeisk oljeservice gjennom tidene.

Ifølge nyhetsbyrået er det ikke tatt noen endelig avgjørelse angående sammenslåingen, og det er fremdeles uklart hvorvidt diskusjoner vil føre til en avtale.

DN har vært i kontakt med Kristian Siem, som er styreleder i Subsea 7. Han sier han ikke vil kommentere saken.

Italiensk pådriver

Ifølge kilder Bloomberg har vært i kontakt med, er det Saipem, som er hovedaksjonær i den italienske energigiganten Eni SpA, som har vært pådriver for å få til en avtale. Bakgrunnen for den ønskede sammenslåingen skal være at Saipem ønsker å ta forholdsregler for et marked på vei ned, skriver Bloomberg.

Kristian Siem er styreformann i Subsea 7 og Siem Industries. Sistnevnte er hovedaksjonær i Subsea 7, som har en markedsverdi på 30 milliarder kroner.

Etter at nyheten kom steg aksjen opp mot 8,4 prosent, noe som er den største økningen på én dag på mer enn to år, skriver Bloomberg.

Subsea 7 og Saipem har tidligere forsøkt å få til en avtale, men uten å lykkes. I fjor ville Siem og Subsea 7 også kjøpe opp det amerikanske ingeniørselskapet McDermott International, men klarte ikke å komme til enighet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.