Vedtaket om å kutte 120 stillinger ble fattet under et styremøte i selskapet fredag, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi får ukentlig telefoner fra kunder som vil ned i pris. Oljeprisen faller, og vi innfrir ikke på de store kontraktene. Derfor blir det blir mindre arbeid og vi trenger færre folk, sier Atle Bertelsen, hovedtillitsvalgt i fagforeningen Industri Energi i Baker Hughes.

I juli i fjor besluttet selskapet at de skulle si opp mer enn 10 prosent av arbeidsstokken på 1.400. 150 stillinger forsvant da fra Baker Hughes.

Konkurrenten Halliburton annonserte i november at de kjøper Baker Hughes for rundt 235 milliarder kroner. Begge selskapene har virksomhet i Norge, men det er uvisst hva konsekvensene blir her hjemme.

Dette er også noe som skaper usikkerhet i bedriften, opplyser Bertelsen.

Baker Hughes er et av verdens største oljeserviceselskaper, med aktivitet i over 90 land. Selskapet har sitt hovedkvarter i Houston i USA. I Norge har selskapet hovedkontor i Tananger i Sola kommune utenfor Stavanger.

Les også:
Forberedt på finansieringskollaps i norske selskaper
Noreco-restrukturering godkjent
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.