Aker Solutions er på vei opp av den dype dalen selskapet og bransjen har vært i etter oljeprisfallet for noen år siden. Oljeserviceselskapet la frem sterke tall for årets andre kvartal torsdag morgen, med vekst i både omsetning og resultat i tremånedersperioden.

Resultatet før skatt endte på 173 millioner kroner, opp fra 51 millioner kroner i fjorårets andre kvartal.

Samlet omsatte Aker Solutions for 6,2 milliarder kroner i kvartalet, en vekst fra 5,4 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Nær dobling av ordreinngangen

Aker Solutions fortsetter dermed den positive trenden fra årets første kvartal. Oljeserviceselskapet melder om at det fortsatt venter at omsetningen for året vil være ti prosent høyere enn i fjor.

Aker Solutions-sjef Luis Araujo sier at aktiviteten i oljeservicesektoren nå tar seg opp, men at det fortsatt er sterk konkurranse i markedet.

– Lavere break-even-kostnader og høyere oljepris fører til sanksjonering av prosjekter. Ordreinntaket i kvartalet var nesten dobbelt så høyt som samme periode i fjor og vi ser høy anbudsaktivitet i vårt viktigste marked, sier Araujo.

Selskapets ordreinngang var på 5,7 milliarder kroner i andre kvartal, mens ordrereserven var 37 milliarder kroner ved utgangen av perioden. Ordreinngangen i fjorårets andre kvartal var på tre milliarder kroner, mens ordrereserven var på 30 milliarder kroner.

«Vi ansetter nå»

På spørsmål fra TDN Direkt om selskapet har tilstrekkelig kapasitet til å gjennomføre delen av ordreboken som skal gjøres i Norge, viser Araujo til at de for tiden ansetter nye folk innen spesifikke områder.

– Gjennom nedturen har vi forsøkt å beskytte kapasiteten, men vi ansetter nå. Det er tilgjengelige folk der ute, sier han til TDN Direkt.

Aker Solutions sikret til sammen 35 tidligfaseordre i andre kvartal.

– I år ser vi flere studier og tidligfasearbeid for større og mer komplekse prosjekter enn i fjor, som er et positivt tegn for at det kommer mer jobb. Det å være involvert tidlig putter oss i en sterk posisjon til å sikre mer arbeid, slik vi allerede har sett på Johan Sverdrup, Johan Castberg og Troll, sier Araujo.

Oljeserviceselskapets aksje var torsdag ettermiddag ned rundt to prosent på Oslo Børs. Den er så langt i år opp i overkant av 18 prosent til kurs 54,74 kroner. Markedsverdien er på 14,7 milliarder kroner. (Vilkår)