Det Oslo Børs-noterte selskapet S.D. Standard Drilling (SDSD) har økt eierandelen i det Cayman Island-registrerte selskapet New World Supply Ltd., opplyser selskapet i en børsmelding lørdag.

Eierandelen er økt med 2,9 prosent til 26,2 prosent av de utestående aksjene i selskapet.

New World Supply eier seks mellomstore plattformforsyningsskip (PSV) som alle ble bygget i 2013.

«SDSD vil gjennom transaksjonen styrke sitt eierskap i en flåte av mellomstore plattformforsyningsskip som er kjøpt til fordelaktige betingelser», heter det i meldingen.

Selskapet hentet i desember og januar tilsammen 375 millioner kroner som skulle brukes til oppkjøp i kriseutsatte selskaper, med formål om å få kontroll over en større flåte av as kip.

Investoren Øystein Stray Spetalen er blant storaksjonærene i Standard Drilling. Ifølge en flaggemelding fra slutten av januar i år eier det børsnoterte investeringsselskapet Saga Tankers, der Spetalen er majoritetseier, i overkant av 15 prosent av aksjene i Standard Drilling. 

Den kjente investoren Arne Fredly står også på aksjonærlisten og er styremedlem i selskapet. 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump forlot rommet før han fikk signert
USAs president Donald Trump forlot møtet med pressen før han fikk skrevet under på presidentordrene han var kommet for å signere.
00:35
Publisert: