14. april kunne Aker Solutions melde om en kjempekontrakt i Angola, foran konkurrentene FMC og Cameron.

Men det går rykter i markedet om at Aker Solutions marginer på Kaombo-feltet i Angola er svært lave. På onsdagens kvartalspresentasjon stilte en analytiker spørsmål om dette til konsernsjef Øyvind Eriksen, basert på opplysninger i en telefonkonferanse med en konkurrent dagen før.

Aker-topp Øyvind Eriksen hadde tydeligvis hørt det før. 

- Jeg er overrasket over hvor interessert konkurrentene våre er å snakke om marginene på våre prosjekter. Dette startet lenge før vi fikk tildelt kontrakten, sier Eriksen, og fortsetter:

-Jeg vet ærlig talt ikke hva som er kildene deres. Men jeg vet hva marginen er, og vi venter en sunn margin fra Kaombo, som ikke vil utvanne marginutviklingen i Aker Solutions. Dette er et kommersielt sunt og godt prosjekt for selskapet, sier Eriksen om Angola-kontrakten.

- Jeg er frustrert over alle ryktene som spres av konkurrenter, sier Aker-toppen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.