Seismikkselskapet Petroleum Geo-Services (PGS) planlegger å kutte 190 millioner dollar i kostnader i 2015. Dette vil blant annet resultere i betydelig oppsigelser.

Det sier PGS' konsernsjef Jon Erik Reinhardsen til TDN Finans i forbindelse med selskapets kvartalspresentasjon i Oslo torsdag.

Kostnadskuttplanene, som for øvrig er blitt ekspandert siden kapitalmarkedsdagen i desember, da selskapet så kutt på 175 millioner dollar, inkluderer også nedstenging av kontorer og mer generelle besparelser.

- Det er en lang meny av tiltak som vi har satt i gang, sier Reinhardsen.

Samtidig som konsernsjefen beskriver antallet ventede oppsigelser som betydelige, minner han om at PGS ikke er «noen gigantisk organisasjon», i tillegg til at selskapet er forholdsvis spredt globalt.

- Vi må se på kostnadene i alle avdelinger i alle land, og det har vi allerede startet med. (..) Også på flåtesiden er det aktuelt, sier han.

PGS opplyser at selskapet har rundt 500 ansatte ved selskapets hovedkontor i Oslo.

Ifølge selskapets seneste bærekraftsrapport, har selskapet i underkant av 2.300 ansatte globalt på land og offshore.

Les også:
Milliardsmell for Norwegian
Øker bonusutbetalingene med over 50 prosent
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.