Seismikkselskapet Polarcus melder tirsdag at det har misligholdt en betaling i selskapets arbeidskapitalfasilitetsavtale.

Selskapet har gjennom koronakrisen vært i forhandlinger med sine banklångivere. Polarcus skal ha fått betalingsutsettelser for enkelte finansielle forpliktelser under bankfasiliteter frem til 25. januar, altså mandag denne uken. Det inkluderer en forpliktelse til å betale tilbake, såkalt «clean down», 25 millioner dollar som er blitt trukket av selskapets arbeidskapitalfasilitetsavtale.

Nå varsler selskapet at långiverne ikke vil gi ytterligere forlengelser på nåværende tidspunkt. Dermed er Polarcus i brudd med lånevilkårene.

– Vi vil ikke kommentere mer enn hva vi har sendt ut i meldingen, sier finansdirektør Hans-Peter Burlid i Polarcus på spørsmål om hva som nå blir veien videre.

Polarcus-aksjen har falt rundt 30 prosent på Oslo Børs tirsdag formiddag. Like før klokken 10:00 ble handelen i aksjen stanset i påvente av en melding fra selskapet.

Stanser rentebetalinger

Fra nå av stanser seismikkselskapet alle rente- og amortiseringsbetalinger. Det opplyses at det jobbes for fullt med långiverne og for å bedre den finansielle situasjonen, men at det ikke gis noen garantier for en løsning.

Selskapet har engasjert ABG Sundal Collier som finansiell rådgiver og Wiersholm og Walkers som juridiske rådgivere for å hjelpe selskapet i prosessen med den vurderte restruktureringen av selskapets balanse.

Polarcus skriver i meldingen at det har opprettholdt markedsandel i det selskapet kaller et ekstremt krevende marked, og at driften er kontantpositiv før gjeldsbetjening. Per 26. januar 2021 var selskapets ordrereserve på rundt 130 millioner dollar.

Det er stort sett fond og noinee-kontoer som fyller listen over de største aksjonærene i Polarcus. Investor Kristian Falnes er åttende største aksjonær i selskapet, ifølge Holdings.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.