Seismikkselskapet Polarcus gikk på en kraftig smell på tampen av fjoråret.

Selskapet halverte bruttoresultatet fra driften og gikk saftig i minus på bunnlinjen i fjerde kvartal ifjor (se tabell).

Fjerde kvartal var preget av et raskt fall i oljeprisen og forsiktig bruk av investeringsmidler fra oljeselskapene, opplyses det i kvartalsrapporten.

«Det utfordrende markedet og kapasitetsallokering fra multiklient til seismikk har ført til økt konkurranse for kontraktarbeid, som har resultert i både lavere enhetspris og økt standby tid for flåten», heter det.

Polarcus vil ikke gi guiding for 2015 på grunn av markedsusikkerheten.

«Den seneste nedgangen i seismikkmarkedet har hatt en negativ effekt på selskapet, og ført til mer usikre utsikter», heter det.

I første kvartal 2015 er 90 prosent av selskapets kapasitet booket, i andre kvartal 45 prosent, i tredje kvartal 55 prosent og i fjerde kvartal i 25 prosent.

I forbindelse med investorseminaret 8. januar ble det opplyst at 85 prosent av selskapets kapasitet var booket i første kvartal 2015, i andre kvartal 50 prosent, i tredje kvartal 65 prosent og i fjerde kvartal i 25 prosent.

Selskapet opplyser at den tilgjengelige flåten i 2015 er mindre enn i 2014, og at kapasiteten reduseres på grunn av markedsdisiplin.

Polarcus venter ikke at skip som er i opplag vil returnere før markedsforholdene er bedre.

Selskapet har nå en ordrebok på rundt 280 millioner dollar, mot en ordrebok på 320 millioner dollar opplyst under selskapets investorseminer 8. januar.

Les også:
Fortsatt for mye tilgjengelig olje
Dagens aviser på 1-2-3  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.