Oljeserviceselskapet Petroleum Geo-Services leverte en omsetning i første kvartal på 155 millioner dollar, ned fra 203 millioner dollar i tilsvarende kvartal året får.

Det justerte resultatet (ebitda) ble mer enn halvert. Resultatet endte på 30 millioner dollar i kvartalet, mot 79 millioner året før. Det kommer frem i selskapets kvartalsrapport torsdag. 

«Det første kvartalet reflekterer den utfordrende vintersesongen, med svak utnyttelse og lave priser for kontrakter på maritimt arbeid,» skriver toppsjefen i selskapet Jon Erik Reinhardsen i en børsmelding.

Selskapet melder også om en økning i ordreboken på omtrent 60 prosent fra forrige kvartal til det høyeste nivået på to år.

«Selv om det er for tidlig å konkludere at markedet har snudd, har den økte ordreboken og forbedrede utsiktene gjort meg mer selvsikker på at vi vil levere etter planen i 2017,» skriver Reinertsen. (DN)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.