Da Jonas Christensen og Terje Thorsen etablerte oljeserviceselskapet RTC Offshore på tampen av 2013 lå oljeprisen på godt over 100 dollar per fat og næringen var i ekstase.

Jonas. Ø Christensen, gründer og daglig leder i RTC Offshore.
Jonas. Ø Christensen, gründer og daglig leder i RTC Offshore.

Et halvt år senere startet nedturen og oljeprisen bunnet ikke ut før i januar 2016 da et fat nordsjøolje kostet godt under 30 dollar per fat.

Til tross for tilsynelatende dårlig timing har RTC Offshore hatt en fantastisk vekst i alle årene siden oppstarten. Inntektene er økt fra 2,2 millioner i 2014 til 75,4 millioner kroner i 2017. Det er nok til å gjøre RTC Offshore til årets gasellevinner i Telemark.

– Vi leverer kompetanse og tjenester til kontraktør- og operatørselskaper hovedsakelig på norsk sektor, sier Jonas Christensen.

På fire år har selskapet gått fra to til 47 ansatte.

Traff blink med kostnadskutt

I årene før 2014 hadde høye oljepriser ført til en kostnadsgalopp i oljenæringen, og når krisen kom ble kostnader kuttet med hard hånd. Mange prosjekter ble lagt på is og tusenvis av jobber forsvant.

– Vår suksess reflekterer at vi har vært villige til å akseptere at kostnadsnivået måtte ned, og at vi har tilpasset oss godt for å få til dette, sier Christensen.

Lønnsnivået på norsk sokkel er det lite å gjøre noe med, så RTC har hovedsakelig spisset tilbudet sitt gjennom bransjekunnskap, rådgivning, effektivisering og bruk av teknologi offshore.

140 millioner i 2018

Konsulentvirksomheten mot oljeservice- og operatørselskaper er lagt ut i et eget selskap, RTC Consultancy as.

– Selskapene jobber mot forskjellige markeder og gjør RTC så unikt og spennende, sier Christensen.

Til sammen omsatte de to selskapene for 99 millioner kroner i 2017.

– I inneværende år ligger dette an til å øke til rundt 140 millioner kroner, sier Christensen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hva er gasellebedrifter, sjefredaktør Amund Djuve?
DNs sjefredaktør Amund Djuve forklarer hva en gasellebedrift er og hvorfor DN skriver om dem.
00:28
Publisert: