Statoil har på vegne av Johan Sverdrup-partnerskapet tildelt kontrakter for fabrikkering, vektbelegging og legging av eksportrørledningene i Johan Sverdrup-prosjektet, ifølge en melding onsdag.

De tre kontraktene har en samlet verdi på i underkant av 2,5 milliarder kroner og omfatter både olje- og gasseksportrørene på feltet.

- Vi har nå fått på plass et solid lag av hovedleverandører til eksportrørledningene på Johan Sverdrup. Dette gir oss et godt utgangspunkt til å kunne levere første Johan Sverdrup-olje sent i 2019, sier prosjektdirektør Kjetel Digre.

Det italienske oljeserviceselskapet Saipem har fått kontrakt på legging av rørledningene, mens Mitsui & Co. skal fabrikkere rørledningene.

Wasco Coatings Malaysia har fått kontrakten for å påføre utvending korrosjonsbehandling og påføring av utvendig betongvektbelegg på både olje- og gassrørene, fremgår det.

Det er til nå tildelt kontrakter for Johan Sverdrup til en verdi av over 50 milliarder norske kroner.

"Leverandører med norsk fakturaadresse har sikret seg omkring 75 prosent av alle kontraktene som er tildelt", heter det.

Totalt vil det medgår 220.000 tonn stål til oljeeksportrørledningen og gasseksportrørledningen som til sammen utgjør 430 kilometer. Produksjonen av rørene starter ved Nippon Steel & Sumitomo Metal (NSSMC) stålverk i Japan tidlig i 2016, opplyser Statoil.

Stabilisert olje vil bli eksportert til Mongstad terminal gjennom en ny oljerørledning som kobles opp mot eksisterende lagerhaller i fjell. Oljeeksportløsningen omfatter en 274 kilometer lang 36 tommers rørledning til Mongstad terminal inkludert nødvendige modifikasjoner på terminalen, ifølge Statoil.

Gass vil bli eksportert gjennom en ny gassrørledning som kobles opp mot eksisterende Statpipe rikgassledning for videre eksport til Kårstø. Gasseksportløsningen omfatter en 156 kilometer 18 tommers rørledning til Statpipe rikgassledning, inklusive en "hot tap" oppkobling til denne, fremgår det.

"Utbyggingen av eksportrørledningene for olje og gass vil dekke transportbehovene for alle utbyggingsfaser av Johan Sverdrup", heter det.

Saipem er et datterselskap av oljeselskapet Eni, og en konkurrent til den norske undervannsrørleggeren Subsea 7 og franske Technip.


Les også:
- Oljeprisene vil trolig kunne falle til 32 til 34 dollar før noen i Opec sier «det holder nå»
Aksjonærkamp løftet gassrederi
Nær avtale som kan åpne for lettelse av sanksjonene mot Iran

Se DNTV: Deler ut gratis is i kampen mot issmelting

Deler ut gratis is i kampen mot issmelting
Klimaisen skapte en av de lengste køene under klimamøtet i Paris, er en del av iskremprodusenten Ben & Jerry's klimakampanje.
02:11
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.