Subsea 7 inngår en avtale om eksklusive forhandlinger med oljeservicegiganten Schlumberger om å skape et joint venture-selskap som skal bygge på suksessen til Subsea Integration Alliance som ble startet i 2015, ifølge en melding fra Subsea 7 fredag.

Subsea Integration Alliance kombinerer One Subseas subsea produksjonssystemer og behandlingssystemer med SURF-kapasiteten til Subsea 7.

– Dette fellesforetaket vil bygge på suksessen til Subsea Integration Alliance for å tilby våre kunder med de beste løsningene og tjenestene på en integrert basis. Vi ser frem til å styrke vårt samarbeid med Schlumberger og utvide vårt utvalg av innovative løsninger og teknologier for å gjøre fremskritt i industrien, sier Subsea 7-sjef Jean Cahuzac.

Deler 50–50

Det felles selskapet vil bli eid 50 prosent av Subsea 7 og 50 prosent av Schlumberger.

«For å redusere totalkostnadene av eierskap og bedre kundeeffektivitet gjennom livssyklusen til eiendelene mens man maksimerer total produksjon, vil det foreslåtte fellesforetaket styrke front- og ingeniør, design og gjennomføringen av integrerte prosjekter, og vil bygge på ekspertisen fra begge selskaper. Det vil skape en unik Life og Field-tilbud som inkluderer automatisert undervannsteknologi, digital fjernstyrt overvåkning og produksjonskontroll, inspeksjon, vedlikehold og repareringstjenester», skriver Subsea 7 i meldingen.

– Subsea Integration Alliance har allerede gitt våre kunder industriledende innovasjon og verdi. Det foreslåtte fellesforetaket vil gi oss muligheter til å kapitalisere synergiene som allerede er etablert og betydelige forbedre økonomien undervannsvirksomhet på levetiden til feltene, sier president Olivier Le Peuch i Cameron Group, som er en del av Schlumberger.(Vilkår)

Donald Trump foreslår at lærerne skal utstyres med våpen
Flere av de pårørende og overlevende etter skolemassakeren på Marjory Stoneman Douglas High School i Florida var tilstede i Det hvite hus da USAs president Donald Trump kom med forlag om at lærerene burde utstyres med våpen.
01:44
Publisert: