Riggselskapet Ensco har mottatt korttidskontrakter for to semirigger i den amerikanske Mexicogolfen, som ifølge analytikere indikerer en endring i markedsdynamikken.

Det skriver bransjeavisen Upstream onsdag kveld, som viser til Enscos seneste flåteoppdatering datert 16. september.

Det er snakk om en kontraktsforlengelse for boring av én brønn til 350.000 dollar per dag med Noble Energy og en forlengelse for boring av tre brønner til samme rate med Llog Exploration. Begge riggene er av 8500-serien.

Ifølge Upstream var dette to lyspunkt i en ellers «kjedelig» månedsoppdatering.

«Dette er indikativt for den nåværende markedssituasjonen i Mexicogulfen. Vi venter at ikke-nybygde flyterigger vil fortsette å operere fra brønn til brønn fremover før de forlater regionen», skriver Cowen & Co i en oppdatering, ifølge Upstream.

Meglerhuset understreker også at de større operatørene stort sett har byttet over til større, nyere boreskip, og at det kun er mindre aktører, som Noble og Llog, som er interessert i de mindre riggene.

Les også: - De er de største optimistene i verden

Boreskip forsinket

I flåteoppdateringen opplyste Ensco også om at ultradypvanns-boreskipet «DS-9» vil starte kontrakten med ConocoPhillips i Mexicogulfen i fjerde kvartal 2015, mot tidligere opplyste tredje kvartal 2015.

Skipet er for øyeblikket under konstruksjon ved Samsung Heavy Industries-verfet i Sør-Korea.

Dagraten vil ifølge Upstream ligge på rundt 550.000 dollar.

Analytikere sier for øvrig at dette trolig ikke vil være den siste forsinkelsen i riggmarkedet, og viser til et annet Ensco-nybygg, «DS-10», som ikke har noen kontrakt ennå.

Les også:
Fredriksen tar grep i Norwegian Property  
Nok en Statoil-rigg går i opplag (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.