JP Morgan tror TGS-Nopecs resultatvarsel mandag bare var starten på en trend i 2015, som vil inkludere Petroleum Geo-Services (PGS) og CGG. De venter at både PGS og CGG vil bryte lånebetingelser i 2015, ifølge en oppdatering tirsdag.

JP Morgan-analytikerne er nå blitt mer negative på late sales-utsiktene til bransjen, som følge av TGS-varselet igår, og har revidert estimatene sine for seismikkselskapene.

Basert på dette venter JP Morgan at både PGS og CGG vil komme i brudd med sine lånebetingelser innen utgangen av 2015. Meglerhuset tror også PGS vil kutte utbyttet sitt frem til markedet henter seg inn igjen, tidligst i 2017, og fremhever høy risiko for TGS' utbytte i 2015.

JP Morgan-analytikerne nevner ellers at de ser behov for skraping av ytterligere fire-fem skip for å få markedet tilbake i balanse. Inntil dette skjer vil det tynge på ratene og flåteutnyttelsen.

JP Morgan gjentar «underweight»-anbefaling på PGS og CGG, samt sektorrelativ nøytralanbefaling på TGS.

Les også:
Oljeskrellen vil ramme oljeservice enda hardere
Oljeselskap kutter 35 fast ansatte  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.