Det flytende produksjonsteknologiselskapet og Teekay-dominerte Sevan Marine har inngått en avtale som i praksis øker sikkerheten for tilbakebetalingen av selskapets lån til Logitel Offshore, og som løfter selskapets forpliktelser ut av balansen.

Logitel Offshore med blant annet tidligere Sevan-gründer Arne Smedal i spissen, overtok ifjor to uferdige skrog fra Sevan Marine basert på Sevans sylinderformede teknologi. Enhetene skal omgjøres til boligformål, og ble finansiert blant annet av lån og kreditt fra Sevan Marine, som i dag er kommet opp i 60 millioner dollar, som kunne bli omgjort til aksjer.

Sevan-sjef Carl Lieungh er godt fornøyd med avtalen og at Sevans design blir benyttet til nye offshore-formål.

- Denne transaksjonen representerer det endelige steget i risikobegrensnings-øvelsen relativt til de halvferdige skrogene med betydelige forpliktelser som tidligere tilhørte Sevan. Den hjelper å rense opp Sevan balanse med klarere sikt til vår eiendelslette forretningsmodell, mens den fortsatt anerkjenner at deler av det konvertible lånet og lisensinntekter er avhengig av Teekay Offshores vekst i det flytende boligmarkedet, sier Lieungh.

Sevan Marine har nå i egenskap som långiver i en den konvertibel låneavtale med Logitel Offshore inngått en intensjonsavtale med Teekay Offshore Partners, ifølge en melding torsdag.

Teekay Offshore skal i henhold til intensjonsavtalen kjøpe alle aksjene i Logitel Offshore Holdings fra Cefront Technology. Logitel Offshore Holdings eier to skrog som nå konverteres til flytende boligenheter ved Cosco-skipsverftet og opsjoner på bygging av ytterligere seks slike enheter.

I henhold til intensjonsavtalen vil Sevan bli løst fra sin eksponering som part i henhold til Logitels kontrakt med Petrobas for den første boligenheten.

Ifølge avtalen vil avdragsprofilen for Logitels konvertible lån bli endret til seks avdrag på 10 millioner dollar, som skal betales seneste seks måneder etter levering av den relevante boligenheten fra Cosco-verftet.

Sevan vil i tillegg motta lisensbetalinger og tilby ytterligere tjenester, ettersom flere boligenheter bygges av Teekay Offshore Partners.

DNB Markets mener intensjonsavtalen er svært positiv for Sevan ettersom det reduserer betalingsrisikoen for 60 millioner dollar-lånet betydelig.

"Vi mener at deler av den svake kursutviklingen nylig har vært på grunn av usikkerheten knyttet til Logitel", heter det i en oppdatering torsdag.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på Sevan Marine med et kursmål på 29 kroner.

Sevan-aksjen er opp 1,63 prosent til 25 kroner på lavt volum på Oslo Børs sålangt torsdag.

Les også:
Børsen klager på laksekonsesjoner

Rederiet Klaveness funnet skyldig i korrupsjon  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.