Offshorerederiet Siem Offshore, som kontrolleres av reder Kristian Siem, fikk et resultat før skatt på minus 275,3 millioner dollar. Det tilsvarer et tap på 2,44 milliarder kroner før skatt.

I samme periode i fjor var resultat før skatt minus 21 millioner dollar.

De store tapene skyldes samlede nedskrivninger på 251,2 millioner dollar (2,23 milliarder kroner) etter at selskapet har foretatt en gjennomgåelse av verdsettelsen av skipene.

Den totale egenkapitalen etter nedskrivningene er på 50 millioner dollar.

Aksjekursen til Siem Offshore faller over ti prosent torsdag.

Ser vanskelige tider

Selskapet skriver i rapporten at oljepriskollapsen og effekten koronaviruset har på verdensøkonomien har skapt et vanskelig klima for flåten, der det er stor usikkerhet knyttet til leting, offshore feltutvikling og subsea vedlikehold ettersom prosjektkampanjer blir kansellert eller utsatt.

«Etterspørselen for offshore service-skip er ikke ventet å øke på mellomlang sikt, og på kort sikt, vil den kommende vintersesongen bli mer utfordrende enn de vi har erfart de siste årene», skriver selskapet i kvartalsrapporten.

«Vi fortsetter å mene at konsolidering blant skipseiere er en av få tiltak som effektivt kan bidra til et bedre markedsbalanse. Likevel, selv med konsolideringer i bransjen vil det blir vanskelig å oppnå bærekraftige rater på mellomlang sikt», skriver selskapet.

Avtale med långivere

Selskapet hadde en ordrereserve for OSV-segmentet på 455 millioner dollar, hvorav 97 millioner dollar er for 2020.

I løpet av kvartalet har selskapet inngått en stillstandsavtale med selskapets sikrede långivere i Europa og Norge for perioden 29. mai 2020 til 30. april 2021.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.