Det kriserammede offshorerederiet Solstad Offshore, med blant annet Kjell Inge Røkke og John Fredriksen som de største eierne, tar ytterligere nedskrivninger av sine båter, ifølge fjerdekvartalsrapporten torsdag ettermiddag.

Selskapet skriver ned med 2,05 milliarder kroner i fjerde kvartal, og det har dermed tatt nedskrivninger på 2,9 milliarder kroner i 2018.

– Markedsbedringen går sakte, og ratene er ikke på et bærekraftig nivå, konstaterer rederiet i kvartalsrapporten.

Solstad måtte ta nedskrivninger på 850 millioner kroner i tredje kvartal etter å ha fått kritikk fra Finanstilsynet, og varslet da om fare for ytterligere nedskrivninger i fjerdekvartalsregnskapet. Selskapet skriver at det nå baserer seg på en helt ny langsiktig forretningsplan, fullført i slutten av februar, i sine vurderinger av verdiene.

Nedskrivningene bidrar til at selskapet ender fjoråret med et underskudd på 5,7 milliarder kroner etter skatt, etter et underskudd på 3,1 milliarder kroner i fjerde kvartal. Den bokførte egenkapitalen var på -631 millioner kroner per 31. desember.

Solstad Offshore skriver at det forutsetter videreført drift, altså at selskapet overlever, men at dagens finansieringsstruktur ikke er bærekraftig.

Det har derfor iverksatt tiltak for å beskytte likviditeten i selskapet, og overvåker kontantsituasjonen «nøye».

– Solstad Offshore vil i de kommende månedene fortsette restruktureringsprosessen i nær dialog med kreditorene, heter det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.