Sjøslag i skyggen av milliardærkrangelen – DNB og staten vil si fra seg milliardkrav

I skyggen av krangelen mellom Kjell Inge Røkke og Christen Sveaas ligger en konflikt rundt et svært viktig skip. Vinner bankene slaget om skipet, kan Solstad slippe unna et milliardkrav.

Skipet «Normand Maximus» spiller en lite belyst dobbeltrolle i refinansieringen av Solstad Offshore, som har kommet litt i skyggen av den spektakulære krangelen mellom milliardærene Kjell Inge Røkke og Christen Sveaas. Det finnes et krav mot Solstad på nesten to milliarder kroner knyttet til skipet. Bankene vil la Solstad slippe mesteparten hvis de vinner en rettsstrid mot den opprinnelige eieren.
Skipet «Normand Maximus» spiller en lite belyst dobbeltrolle i refinansieringen av Solstad Offshore, som har kommet litt i skyggen av den spektakulære krangelen mellom milliardærene Kjell Inge Røkke og Christen Sveaas. Det finnes et krav mot Solstad på nesten to milliarder kroner knyttet til skipet. Bankene vil la Solstad slippe mesteparten hvis de vinner en rettsstrid mot den opprinnelige eieren.Foto: Kees Torn/Flickr
Publisert 15. January 2024, kl. 03.01Oppdatert 15. January 2024, kl. 10.04