Mandag fortalte oljeservicegründer Ståle Kyllingstad, eier av IKM Gruppen, til Dagens Næringsliv om planene han og ledelsen i børsnoterte Hunter Group har for et storstilt oppkjøpsraid av oljeserviceselskaper. Oppkjøpene skal gi Hunter Group en omsetning på tre milliarder kroner i løpet av tre til fem år.

Planene kommer etter at Hunter Group har inngått en avtale om kjøp av IKM Subsea & Technology, et kjøp som vil gi Ståle Kyllingstads IKM i underkant av en fjerdedel av aksjene i det lille børsnoterte oljeserviceselskapet.

- Reaksjonene på planene har vært utelukkende positive, og flere selskaper har meldt sin interesse og ser seg selv som en del av Hunter Groups portefølje, sier Ståle Kyllingstad.

Nytt bud

Men reaksjonene på kjøpet av IKM Subsea & Technology og Kyllingstads inntreden i selskapet har vært blandede fra aksjonærene i Hunter Group. Tirsdag ettermiddag bød en ukjent investor på inntil en tredjedel av aksjene i Hunter Group. Budet er på 2,30 kroner per aksje, vel åtte prosent over børskurs mandag ettermiddag.

Budet kommer etter at et lignende bud fredag ikke lyktes. Det er ikke kjent om det er samme investor som nå forsøker seg på nytt. Budet har frist til onsdag klokken 17.00. Kjøpet av IKM Subsea & Technology krever to tredjedelers flertall på ekstraordinær generalforsamling i Hunter Group 15. mars.

Ståle Kyllingstad ønsker ikke å kommentere det nye budet.

- Jeg har sagt hvordan vi tenker å utvikle Hunter Group, men det må aksjonærene ta stilling til, sier Ståle Kyllingstad.

Finansielle investorer

Aksjonærlisten i Hunter er preget av en lang rekke av Norges mest kjente finansielle investorer. Største aksjonær per mandag morgen var Songa Trading, Arne Blystads investeringsselskap, med litt mer enn fem prosent av aksjen. Den tidligere meglerstjernen Ketil Skorstad følger på listen med litt færre aksjer. Med på listen er også de kjente investorene Arne Fredly, Tore Aksel Voldberg, Haakon Sæter, Edvin Austbø og Kristian G. Lundkvist.(Vilkår)