Like før sommeren varslet den amerikanske oljeutstyrskonsernet National Oilwell Varco kraftige kutt som følge av oljeprisfall og ordretørke.

 

475 i Kristiansand
600 innleide og 900 av de vel 4000 fast ansatte må forlate selskapet. Og i dag er det klart hvor arbeidsplassene forsvinner.

NOV har delt inn konsernet i fire geografiske kretser. I Kristiansand, som er den største avdelingen i konsernet, reduseres bemanningen med 475 stillinger. NOV er i dag den største private arbeidsgiveren på Sørlandet. I Stavanger må 235 gå, i  Molde 120 og avdelingen i Oslo blir redusert med 70 stillinger.

"NOV Norge legger vekt på å gjennomføre en ryddig og redelig prosess, slik at vi også i en nedgangstid opptrer som en god arbeidsgiver. Vi forstår at den situasjonen vi er inne i skaper uro og usikkerhet hos svært mange. I et lengre perspektiv skal NOV Norway beholde sin posisjon som ledende leverandør av utstyr til energiindustrien. Også i en nedgangstid skal vi fortsette å jobbe målrettet gjennom å utvikle oss selv og våre produkter for å være godt rustet til å møte oppsvinget når det kommer", skriver selskapet i en pressemelding.

 

Dramatiske ringvirkninger
De fleste av de 900 fast ansatte vil få oppsigelsene i løpet av september. Med tre måneders oppsigelse, vil de være ute til nyttår. Ingen av dem har fått tilbud om sluttpakker.

- Det er klart at dette oppleves dramatisk for de ansatte. Og i tillegg opplever våre underleverandører at de må kutte. Vi vet ikke hvor mange arbeidsplasser som vil rammes hos våre leverandører, men det er ganske mange, sier kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø til DN.

- Og det kan bli flere nedbemanningsrunder i NOV?

- Vi kan dessverre ikke utelukke at det kan bli en runde nummer to. Vi har meddelt de ansatte at vi i dag ikke vet det endelige omfanget av nedbemanningene. Og markedssituasjonen er jo ikke akkurat blitt noe bedre siden vi vedtok nedbemanning på tilsammen 1500 i juni, sier Nordbø.

Les også:

Advarer mot overoptimisme: - Kan være at smellen kommer nå  

Emilie Stordalen (23): – Ingenting slår tipsene fra pappa

Kjøpet av Cameron er som et lys i mørke dnPlus

Se DNtv: Kongekrabber på hotell

 

Landkrabber
I innlandet en halvtime fra Gardermoen flyplass skal Norway King Crab sende levende kongekrabber til hele verden.
01:52
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.