Statoil og Kongsberg Maritime har inngått et samarbeid med Eelume for å utvikle en slangerobot for subsea-inspeksjon og enkel intervensjon, melder Statoil mandag.

- Eelume er et godt eksempel på hvordan innovasjon og ny teknologi bidrar til å redusere kostnader. Istedenfor å bruke dyre båter på mindre jobber, utvikler vi nå denne teknologien som blir en slags selvgående vaktmester på havbunnen. Å støtte mindre selskap i å utvikle og bringe ny teknologi på markedet er en viktig del av vår forskningsportefølje, sier teknologidirektør Elisabeth Birkeland Kvalheim i Statoil i meldingen.

Eelume er et spin-off-selskap fra NTNU, og prosjektet vil redusere kostnader knyttet til subsea-inspeksjon, vedlikehold og reparasjon.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Asia i dag: Panikk i oljemarkedet – reddes av Kuwait-streik

Dette dokumentet starter omkampen om oljeboring i Lofoten

Knusende nederlag for Brasil president
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Se trailer: «Where to Invade Next»
01:22
Publisert: