TGS-sjef Robert Hobbs (53) går av og erstattes av tidligere finansdirektør, nå driftsdirektør, Kristian Johansen (45), ifølge en melding onsdag.

Driftsdirektør Kristian Johansen, TGS. Foto: Ida von Hanno Bast
Driftsdirektør Kristian Johansen, TGS. Foto: Ida von Hanno Bast (Foto: Dagens Næringsliv)

Hobbs forlater TGS etter åtte år, hvorav syv som selskapets toppsjef.

TGS-finansdirektør Sven Børre Larsen sier Hobbs ønsker å trappe ned.

- Hobbs har ikke noen ny jobb å gå til. Han skal jobbe mindre. Jeg vet ikke hvor. Han har ikke noen fast ansettelse eller noe sånt. Jeg tror ikke han helt har bestemt seg for hva han skal drive med, sier finansdirektør Sven Børre Larsen til TDN Finans.

- Har det vært uenigheter om veien videre?

-Nei, nei. Nei, nei. Det er full enighet om veien videre. Dette har ingenting med det å gjøre, sier Larsen.

Videre understreker han at det lenge har ligget i kortene at Johansen nå tar over permanent.

- Siden Johansen ble driftsdirektør har det vært planen at han skulle ta over, selv om det ikke har vært kommunisert internt eller utad. Hobbs har sagt seg enig i den strategien. Hovedbegrunnelsen for sjefsbyttet har vært at Hobbs ønsket å fratre, sier TGS-toppen.

- Jeg er overbevist om at jeg forlater TGS i bransjens tryggeste hender. Kristian og ledelsesgruppen er de største ledelsestalentene i seismikkbransjen. Jeg ønsker dem lykke til og gir dem min fulle støtte i det jeg slutter for å forfølge andre muligheter, sier Hobbs i dagens melding.

Styreleder Hank Hamilton takker Hobbs for innsatsen og ønsker ham lykke til videre. Samtidig ønskes Johansen velkommen i sin nye rolle.

- Vi har sterk tro på hans evne til å lede TGS videre, spesielt under de utfordrende markedsforholdene som vår bransje står overfor, sier Hamilton.

Johansen ble ansatt som TGS' finansdirektør i 2010. I 2015 gikk han over i ny rolle som selskapets driftsdirektør (COO).

Følg markedet på DN Investor

Les også: - Enhver prisoppgang vil bli avgrenset - Enhver prisoppgang vil bli avgrenset
Asia i dag: Resultatsvikt for Asia

DNB kutter fastrenten med 0,04 prosentpoeng (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: - Man begynner å få en viss tiltro til at vi har sett bunnen i oljemarkedet for denne gang
- Man begynner å få en viss tiltro til at vi har sett bunnen i oljemarkedet for denne gang
DNs kommentator Bård Bjerkholt om oljeprisen og norsk økonomi
02:15
Publisert: