Seismikkselskapet TGS-Nopec melder mandag morgen at omsetningen blir lavere enn tidligere antydet. Selskapet ser nå en omsetning på 630 millioner dollar i 2015, som er nedjustert fra den tidligere guidingen på 750 millioner. Selskapet venter netto inntekter på om lag 172 millioner dollar i første kvartal.

Det opplyses i en melding mandag.

Selskapet opprettholder imidlertid investeringsguiding på 420 millioner dollar for 2015.

Det sier finansdirektør Kristian Johansen i TGS til TDN Finans mandag.

- Med en oljepris på mellom 50 og 60 dollar har markedet blitt betydelig tøffere og det har vi sett klare tegn på i første kvartal. Vi tror ikke dette nødvendigvis kommer til å bedre seg umiddelbart og må derfor ta ned guidingen og kostnadene betydelig, sier Johansen.

Han sier videre at guidingen tar høyde for at lav oljepris og etterspørsel kan vare ut året.

Lavere enn forventningene

Konsensus blant analytikerne i første kvartal var en omsetning på om lag 200 millioner dollar i første kvartal og 720 millioner for helåret, opplyser Johansen.

Selskapet venter nå at denne blir om lag 172 millioner dollar i første kvartal og 630 millioner dollar for helåret.

Svakere salg i alle regioner

Netto inntektene var lavere enn ledelsens forventninger på grunn av svakere salg fra databiblioteket i alle geografiske regioner, fremgår det.

«Etterspørsel etter seismiske data har forverret seg betydelig i løpet av de tre første månedene av 2015 og utsiktene for bedring i markedet er fortsatt ganske usikkert», heter det.

Vil betale utbytte fra 2016

Driftsresultatet forventes å bli negativt påvirket av lavere inntekter, men høyere avskrivninger vil bli delvis kompensert av virkningene av kostnadsreduksjonsprogrammet, skriver selskapet.

«Selskapets sterke balanse og likviditetsposisjon vil fortsette å gi støtte til utbytte fremover», heter det.

Styret ber samtidig om fullmakt til å betale kvartalsvis utbytte fra første kvartal 2016.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.