To av verdens største og mest tradisjonsrike serviceselskaper til oljeindustrien er i samtaler om å slå seg sammen. Et sammenslått selskap kan få en samlet markedsverdi på nærmere 500 milliarder kroner.

Men Baker Hughes mener Halliburton tilbyr en altfor lav pris og har derfor avvist tilnæringen så langt. Halliburton har på sin side varslet at det planlegger å kaste styret i Baker Hughes.

Selv om selskapene slår seg sammen, vil markedsleder Schlumberger fortsatt være dobbel så stor på verdensbasis. Men innenfor fracking i USA vil det nye selskapet være fullstendig dominerende, ifølge Bloomberg.

– Disse selskapene trenger et større fotavtrykk på verdens–basis og en portefølje med flere produkter og tjenester.

Schlumberger har det, en Halliburton-Baker Hughes-kombinasjon kan ligne på det, sier direktør Richard Spears i konsulentselskapet Spears & Associates til nyhetsbyrået Bloomberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.