En oljerigg ligger fortøyd i byfjorden utenfor kontorene til oljeservicegründeren Egil Messmer i Stavanger. Et synlig bevis på at oljekrisen ikke er over for alle. Det var tøffe tak også for Messmer da han sammen med kompisen Ronny Granli grunnla selskapet Wexus Gruppen midt under oljekrisen for tre år siden. Men krisen er historie for Messmer. I år regner Wexus Gruppen med å passere en omsetning på 300 millioner kroner.

– Det har gått mye bedre enn vi ventet oss. Det er full fart her, sier Messmer.

Det har gått mye bedre enn vi ventet oss. Det er full fart her
Egil Messmer

Og legger til:

– Jeg er alltid bull, sier han og ler.

Resultatet fra fjoråret viser at Wexus Gruppen, som leverer ulike bomodul-løsninger, også tjener gode penger. Vel 65 millioner kroner ble driftsresultatet før avskrivninger, såkalt ebitda, av en omsetning på 189 millioner kroner i fjor.

Nå er ordrereserven bedre enn noensinne. En storordre fra Equinor på 100 millioner kroner gjør at Messmer allerede neste år regner med å passere en halv milliard kroner i omsetning. Selskapet skal bygge og levere fire boligbygg som skal huse 250 arbeidere ved Equinors anlegg på Melkøya i Hammerfest.

Har tjent flere hundre mill.

44 år gamle Messmer er allerede en erfaren gründer. Uten noen formell utdannelse utover videregående skole har han i løpet av sine nær 25 år i arbeidslivet startet opp og solgt tre selskaper.

Det siste salget var da han fikk inn private equity-selskapet Norvestor som storeier i Wexus Gruppen i 2017. Til sammen har Messmer trolig tjent flere hundre millioner på gründervirksomheten sin. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.