De amerikanske aksjemarkedene falt dypere tirsdag, samtidig som at oljeprisen igjen steg kraftig.

Prisen på et fat nordsjøolje var opp 3,8 prosent til 116 dollar per fat da Wall Street stengte. Bakgrunnen er fortsatt uroen i Midt-Østen og Nord-Afrika, der fokuset spesielt er på Libya.

- Traderne ser nå hva uroen kan komme til å gjøre med oljeprisene, sier Charles Perry i energikonsulentfirmaet Perry Management til Marketwatch.com.

Han mener imidlertid at det fundamentale ikke er på plass til å se en såpass sterk oljeprisoppgang.

Vekstbekymring
En fersk tale fra den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke var også i fokus tirsdag. Den kraftige oljeprisoppgangen den seneste tiden skaper bekymring for veksten i verdens største økonomi.

I en tale til Kongressen tirsdag sier Bernanke at inflasjonsøkningen som følge av oljeprishoppet vil være moderat og midlertidig, men at det kan få dypere virkning etterhvert.

- Stabilt høye priser på olje, eller priser på andre råvarer, representerer en trussel både for den økonomiske veksten og prisstabiliteten generelt, sa han.

I godt driv
Amerikanske produksjonsbedrifter er i godt driv om dagen, og den ferske ISM-indeksen som måler nettopp denne aktiviteten viser at bedriftene øker aktiviteten.

Indeksen viste et nivå på 61,4 i februar, det høyeste nivået siden mai 2004. En indeks over 50 indikerer at flere produksjonsbedrifter vokser enn krymper.

Indeksen har steget 19 måneder på rad.

Samtidig falt byggeinvesteringene med 0,7 prosent i januar, som er langt verre enn forventningen om et fall på 0,1 prosent.

Innsideskandale
Markedene kom også under press etter at det amerikanske finanstilsynet SEC anla sak mot tidligere Goldman Sachs-styremedlem Rajat Gupta for innsidehandel.

Les også: Innsideskandale i Goldman Sachs

- Dette er bare enda en ting som preger investorenes tillit, og det er skummelt å tenke på følgene av dette, sier Dave Rovelli i Canaccord Adams til CNN Money.

- All innsidehandel hols hedgefond kan medføre at investorene vegrer seg for å komme tilbake i markedet, legger han til.

Wall Street ved børsslutt: