– Dette handler ikke om at jeg tror folk drikker seg fulle på flyplassen klokken 6. Men en så tidlig start gjør nok at drikkingen begynner tidligere, og jeg tror mange har hatt dårligere charterreiser på grunn av tidlig drikking på flyplassen, i kombinasjon med drikkepakker på flyene, sier helsebyråd Rebekka Ljosland (KrF) til Bergens Tidende, før hun legger til et spørsmål:

– Og hvem har egentlig behov for skjenking klokken 6 om morgenen?

Ljosland, som har ansvaret for skjenkepolitikken i Bergen kommune, påpeker at alkoholloven og det lokale skjenkereglementet alltid har sagt at hovedregelen for skjenking er at det er tillatt fra klokken 8.

– Da ser jeg ikke noen grunn for at vi skal gi tillatelse til skjenking fra klokken 6, selv om tidligere byråd har åpnet opp for dette, sier hun. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.