Etter syv år i konsernledelsen av Entra Eiendom AS, det siste halvåret som konstituert administrerende direktør, har Rune Olsø i samråd med styrets leder valgt å gå av med umiddelbar virkning.

Olsø begrunner sin fratreden med ønske om å bidra til å skape ro for selskapet, dets ansatte og dets kunder.

- Entra har vært et hovedfokus i livet mitt i syv år, og det er vemodig å forlate selskapet. Samtidig mener jeg dette er riktig nå, for å bidra til å skape ro for selskapet, dets ansatte og dets kunder. Jeg ønsker alle mine gode kolleger lykke til i det videre arbeidet, sier han.

Det kom frem av en pressemlding onsdag kveld.

Hatlen takker Olsø
- Jeg vil takke Olsø for hans innsats for Entra over mange år, og for de gode resultatene han har bidratt til å oppnå for selskapet og eieren, sier styreleder Siri Hatlen i en uttalelse.

- Gjennom denne beslutningen viser han at han først og fremst er opptatt av selskapets beste, dets ansatte, kunder og samarbeidspartnere. Vi har et felles ønske om at dette vil bidra til å skape nødvendig ro rundt selskapet i tiden fremover.

Styret ble kastet
Mandag ettermiddag avgjorde settestatsråd Bård Vegar Solhjell (SV) at tre av medlemmene i Entras styre måtte gå.

Les: Entra-styremedlemmer må gå

- Rune Olsø gjorde det mandag klart at han ville gå i dialog med det nye styret for å avklare styrets syn på den daglige ledelse av Entra. Vi har hatt en konstruktiv og god dialog, og det nye styret har vært involvert underveis, sier Hatlen.

Lønn i 9 måneder
- Det står respekt av den profesjonelle måten Olsø har håndtert den krevende og intense situasjonen som har vært etter styremøtet 26. september. Det har vært viktig for de ansatte og for selskapet, sier styrelederen.

Les: Olsø: – Aldri aktuelt å fortsette med mistillit

Olsø sluttavtale inkluderer lønn i 6 måneders oppsigelsestid, pluss 3 måneders etterlønn.

Styret vedtok i onsdagens møte å konstituere CFO Anne Harris som administrerende direktør i Entra Eiendom AS.

Les også: Opposisjonen fornøyd med Entra-sjefens avgang (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.