En rekke tjenestemenn fra Konkurransetilsynet var i Tines lokaler igår. Ifølge P4 ble også hjemmene til flere sentrale Tine-ansatte utsatt for razzia

Kommunikasjonsdirektør Signe Horn i Konkurransetilsynet bekrefter at tilsynet har gjennomført flere razziaer mot meierigiganten denne uken.

- Vi ønsker ikke å si så mye mer enn at vi har vært på bevissikring i saken hvor Synnøve Finden har innklaget Tine for bruk av markedsmakt knyttet til Tines avtale med Rema 1000, sier Horn.

Konkurransetilsynets etterforskere har, ifølge P4, også foretatt en gjennomgang av en rekke personlige eiendeler, datamaskiner og telefoner hos sentrale ansatte i Tine.

Razzia hos Rema også
Konkurransetilsynet har det travelt om dagen. Igår var de i Tines lokaler og foretok bevissikring av materiale og datafiler.

I formiddag foretar tilsynet en razzia i Rema 1000 lokaler.

- Konkurransetilsynet møtte i våre lokaler i dag klokken 08.30 og har fått tilgang på all den dokumentasjon de har spurt om å få tilgang til. Vi har hele veien samarbeidet nært med Konkurransetilsynet og er glad for at de benytter sin rett til å gjøre bevissikring i våre lokaler også, sier innkjøpsdirektør Harald A. Kalvøy i Rema 1000 i en kommentar.

- Vårt mål er å sikre lavest mulig pris på alle varer til våre kunder, og den jobben Konkurransetilsynet nå gjør er veldig viktig for alle våre kunder, sier Harald A. Kalvøy.

Det er i forbindelse med Synnøve Findens anklage rett før jul om at Tine betalte for å kaste ut Findens produkter fra Rema 1000, som er foranledningen til razzian.

Tilsynet har vært hos Tine ukentlig for å innhente informasjon om saken, og i dag var turen kommet til Rema 1000.

Beklaget og beklaget
Skytsen har vært hard mot Tine etter at konsernet før jul ble anklaget å ha betalt ut FInden fra Rema. Saken har vært under etterforskning i Tilsynet siden 16.desember.

I forrige uke måtte Tine beklage at det, ifølge egne utsagn, hadde latt seg forlede av ICA til å utarbeide en verdivurdering over hvor mye en utkastelse av Synnøve Finden-produkter ville være verdt.

Fem dager måtte Tine igjen beklage- denne gangen til ICA - som benektet å ha bedt Tine om en slik vurdering.

Kommunikasjonslokket ble lagt tett på etter at Tine-direktør Ingrid Strøm-Olsen, som er ansvarlig for salget til ICA, sluttet med umiddelbar virkning i helgen.

Selger godt på dårlige nyheter
Det er fortsatt ikke bevist at Tine har gjort noe for å kvitte seg med konkurrenter som Synnøve Finden og Q-melk, men det er tydelig hva opinionen tror.

Salget av Finden-produkter har økt med 50 prosent i perioden. I tillegg tvang kundereaksjoner Rema 1000 til forhandlingsbordet med Finden igjen. En avtale gikk i boks, og Synnøve Finden er tilbake i ostedisken.

Og selv om ikke Q-melk meieriene har vært innblandet i Tine-saken, har ønsket om å unngå Tine-produkter også fått salget av Q-melken til å stige kraftig. Det hjelper også på konkurransen når NorgesGruppen nå har vedtatt å distribuere Q-melk over hele landet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.