I 2003 startet Henrik Børke Nørstrud (35) opp russeklærleverandøren Russedress sammen med Knut Gresvig. Syv år senere slo gründerne seg sammen med Thomas Adams og startet kosedresselskapet Onepiece. Siden har Nørstrud solgt kosedresser og russedresser for flere hundre millioner kroner.

Onepiece-gründeren, som også investerer i eiendom, sitter selv igjen med ganske pene summer fra gründervirksomheten.

50 millioner på tre år

Nørstrud har ifølge regnskapet til hans private investeringsselskap Tinden Holding tjent i overkant av 50 millioner kroner i løpet av de siste tre årene. I 2015 leverte selskapet sitt beste resultat noensinne på 22,3 millioner kroner. I fjor endte resultatet på 18 millioner kroner.

Selv har han en privat formue på 9,7 millioner kroner, mens Tinden Holding står oppført med en opptjent egenkapital på 58 millioner kroner.

Nørstrud ønsker ikke å kommentere resultatet.

Gründeren fra Bærum har gitt seg som styreleder i Onepiece, men sitter sammen med Gresvig og Adams fortsatt som en av hovedaksjonærene i selskapet med 25,93 prosent av aksjene. 

I 2015 solgte Onepiece kosedresser for 120 millioner kroner, ifølge siste tilgjengelige årsregnskap. 

Kjøpte villa for 37,5 millioner

Nørstrud investerer også i eiendom gjennom Tinden Holdings datterselskap Tinden Eiendom, der han sitter på 80 prosent av aksjene. Gjennom selskapet eier han blant annet deler av en bygård i Vogts gate 30 i Oslo. 

Fra å ha gått i minus siden oppstart i 2012, kunne Tinden Eiendom notere seg for et årsresultat på 12,8 millioner kroner i 2015. Den positive trenden fortsatte inn i 2016, som endte med et resultat på 10,6 millioner kroner.

I 2015 kjøpte Henrik Børke Nørstrud og hans samboer Anniken Nergaard villaen til Thule Drilling-sjef Anders Ivar Olsen på tvangssalg for 37,5 millioner kroner. 

Villaen var lagt ut for salg for 55 millioner kroner, men etter lunken interesse for den 2,5 mål store eiendommen på Bestum i Oslo, ble prisantydningen kuttet til 40 millioner kroner. Etter en svært aktiv budrunde fikk Nørstrud og Nergaard villaen for 37,5 millioner kroner.

I tillegg til en eldre tømmer villa på 557 kvadratmeter består eiendommen av et nyere og svært påkostet badehus, som alene kostet 60 millioner kroner å bygge. (Vilkår)

Det kom bare en overraskelse da statsministeren møtte pressen før sommeren
Erna Solberg tok stortingspresident Olemic Tommessen i forsvar
01:25
Publisert: