STAVANGER. - Han er veldig proff, altså. Jeg har sikkert bestilt ni americano av ham.

Det er onsdag morgen og tredje dagen på den store oljemessen i Stavanger. Rune Bjerke står i kaffebaren på DNB-standen og skryter hemningsløst av baristaen.

Ved siden av konsernsjefen er det allerede full aktivitet rundt det som er bankens store trekkplaster i år, nemlig en ski-simulator.

Da DNs fotograf utfordrer Bjerke til å prøve seg, tviler han først litt.

- Nei, jeg velger å beholde den ekte skifølelsen, sier DNB-sjefen og ler.

- Noen tar av

Årets ONS har solgt rundt 24.000 kvadratmeter med utstillingsareal.

Prisen per kvadratmeter ligger på 4290 kroner. Tradisjonelt bruker selskapene det tredobbelte, når standsene er rigget til og stylet, forteller informasjonsansvarlig Jon Are Rørtveit i ONS.

- Noen tar av litt mer enn andre, slår han fast.

- Litt «show off»

På messeområdet møter DN sjefen i oljedirektoratet, Bente Nyland.

- Det er litt «show off». Det skal det være. Sånn er det vel i alle bransjer. Man vil vise seg frem og gjøre det litt hyggelig, sier hun.

Nyland mener riktignok ikke ONS utmerker seg noe særlig når det kommer til pengebruk.

- På andre utstillinger er nok ekstravagansen mye større enn her, sier hun.

Kutter kostnader

Ett av store temaene på årets ONS er kostnadskuttene i olje- og gassbransjen.

Statoil-sjef Helge Lund kunne mandag fortelle at oljeselskapet nå bruker 30 prosent mindre på standen enn for to år siden.

Bjerke i DNB har ikke helt oversikt over hvor mye banken bruker i år, men understreker at standen er en investering.

- Totalinnsatsen vår på dette er i alle fall adskillig mindre enn det vi bruker på andre ting som i utgangspunktet har gitt nesten null nytteverdi. Sånn sett er det er billig, sier han.

Her kan du følge alle DNs saker fra oljemessen ONS(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.