Oljeprisene er nå på sitt laveste nivå på over tre år.

Torsdag 27. november er det et viktig møte for de tolv medlemmene i Organisasjonen av oljeeksporterende land (OPEC). Her skal det bestemmes hvor stor oljeproduksjonen skal være framover.

Les også: Oljeprisen stiger mandag  

– OPEC alene kan ikke lenger kontrollere markedet. Denne gangen må også Russland, Norge og Mexico bidra. OPEC kan kutte, men tilførselen fra ikke-medlemmer vil øke, og hva vil dette gjøre med markedet, sier Attiyah til nyhetsbyrået Bloomberg.

Mandag var det en forsiktig økning i oljeprisen. På asiabørsen ble det registrert en pris på 80,73 dollar for et fat nordsjøolje.

Bare de siste tre månedene har oljeprisen sunket med 26 prosent, og tidligere denne uken falt den til under 80 dollar fatet. I sommer lå den på 115 dollar.

Les også:
Avslørt: Tidstyvene!
Avansert spionprogram oppdaget
Dumper prisen over dammen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.